A magyar R6 discord közösség blogja.

Már csak egy hetet kell várni az MNEB első szezonjának tetőpontjáig, az offline döntőkig!

2019. április 22. - Rolandos

Tavaly ősszel valami új indult el Magyarországon. Elkezdődtek az MNEB selejtező kupái, összesen öt közismert és közkedvelt e-sport játékban. A játékosok League of Legends-ben, CS:GO-ban, Hearthstone-ban, Rainbow 6 Siege-ben és PUBG-ben mutathatták meg tudásukat, először az osztályozó kupák során.

Több hetes küzdelem után végül LoL-ból, CS:GO-ból és R6S-ből 8-8 csapat, Hearthstone-ból 16 játékost és PUBG-ból 16 db 4 fős gárda jutott be az MNEB első hivatalos szezonjára. Azóta már az alapszakaszokon és persze a rájátszásokon is túl vagyunk, így tényleg nem maradt már más hátra, mint, hogy a döntőkön kiderüljön, kik a legjobbak ezekben a játékokban. Erre április 27-én és 28-án kerül sor, nézzük mindkét nap programját!

ÁPRILIS 27. (LOL, CSGO, R6S)


Jövő hét szombaton az MNEB offline döntője Győrbe látogat, a győri PlayIT Showra, melyet azOlimpiai Sportparkban tartanak. Három játék is lesz terítéken: League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, valamint a Rainbow 6 Siege. A napot reggel 9-kor az R6S nyitja majd, ahol a WiLD és a RIFT Esports néz egymással farkasszemet. Ezt követően jöhet majd a WiLD és a TeamPlague összecsapása League of Legends-ben. A színpadi műsört a BP5 és a Salamanderküzdelme zárja CS:GO-ban. Minden összecsapás Bo3-as formátumban zajlik, azaz két győztes meccs vagy pálya kell a csapatoknak.


Az MNEB-en kívül viszont lesz egy komplett PlayIT is Győrött, szóval biztosan lesz mivel elütni az időt!

Az MNEB döntőinek azonban ezzel még nincs vége, hiszen másnap, április 28-án, vasárnap folytatódik a móka! A Hearthstone és a PUBG izgalmai azonban már Budapesten lesznek!

ÁPRILIS 28. (HEARTHSTONE, PUBG)

28-án tehát Budapesten folytatódik az MNEB Offline része, mégpedig a budapesti ELTE Lágymányosi Campusának Északi tömbjében, illetve az Esport Universum stúdiójában. Utóbbi helyszínen reggel 10 órától a Hearthstone 4 legjobb játékosa kezdi meg a versenyeket. Cheesehead ellenfele Penhadani lesz, míg a másik ágon Exigo és Hulkenstein csap össze. A két elődöntőt is végigkísérhetjük majd, de természetesen a két győztes megy majd tovább a mindent eldöntő döntőbe. A PUBG délután 1 órától veszi kezdetét az ELTE épületében, és igencsak izgalmas és hosszú menet lesz. Összesen 7 mérkőzésen keresztül küzd a 16 PUBG csapat, a nagyobb tétet itt a magasabb pontszámok adják, így számít az is, amit magukkal hoztak, de ez még bőven felborulhat a döntő során.



FORRÁS: https://esport1.hu/news/2019/04/21/mneb-magyar-nemzeti-e-sport-bajnoksag-offline-donto-lol-csgo-r6s-hs-pubg-tudnivalok-aioween

süti beállítások módosítása